Всеки трети автомобил с AWD система до 2015 г.

Main May 5, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2645 views | no comments

AWD сиситемите се внедряват все повече в новите превозни средства. Те подобряват значително сцеплението и управлението, както на високопроходимите, така и на леките автомобили. Търсенето на автомобили с AWD в САЩ нараства все повече и повече, съобщава The Detroit Free Press. Според американците до 2015 година колите със задвижване на четирите колела и кросоувърите ще заемат 30 процента от продажбите на нови превозни средства.
Повечето кросоувъри, както и луксозни марки, вече предлагат тази система. При Cadillac в момента 50 % от автомобилите са с AWD, докато в Lincoln системата е налична във всички нови модели. При Audi 80 % от продадените нови коли са оборудвани с Quattro.
Въпреки по-високата цена, добавянето на AWD в луксозните автомобили има смисъл, тъй като при клиенти, които могат да си позволят да платят над 50 000 лева за нов автомобил не е проблем да добавят още 4000 или 5000 лева за тази сиситема. В същото време все повече масови автомобили получават тази екстра и това не е случайно, особено след успешните продажби на Subaru през последните години, където всеки от моделите е оборудван стандартно с AWD система.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...