Opel Corsa OPC Nurburgring Edition (мега галерия + Видео)

Main May 5, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3295 views | no comments

Източник: www.opel.bg

Най-мощния Opel Corsa в историята - моделът OPC ‘Nurburgring Edition’ (+Видео)

Максимална мощност 154 кВт/210 к.с. и увеличен до 280 Нм максимум на въртящия момент
Meханичен многодисков самоблокиращ диференциал на предния мост
Новазработено спортно окачване с елементи на Bilstein
Специална, високоефективна спирачна система Brembo


Рюселсхайм. Моделът Corsa OPC вече е още по-мощен. Ограничената серия OPC ‘Nürburgring Edition’ използва основата на наскоро обновената гама на модела Corsa и се планира да се предлага в 500 екземпляра с изключително рядко съчетание от необуздана мощ, динамика и спортна страст.

Увеличението на мощността е постигнато чрез модернизация на електронното управление на процесите в двигателя и системата за принудително пълнене с турбокомпресор, спортната изпускателна система с намалено съпротивление зa напускащия поток отработили газове и оптимизирана настройка за използване на гориво с октаново число 100. В резултат на това, максималната мощност на 1.6-литровия турбодвигател OPC е повишена от 141 кВт/192 к.с. на 154 кВт/210 к.с., постигайки стойност на литровата мощност 131.4 к.с. на литър работен обем, което е забележително постижение за този клас двигатели. Максималният въртящ момент на базовия двигател (230-266 Нм) също е повишен до 250 Нм, респ. 280 Нм при включена функция overboost на турбокомпресора.

Видео

С цел да осигурят превръщането на тази мощ в ефективно движение напред, инженерите са оборудвали предния задвижващ мост с механичен многодисков самоблокиращ диференциал. Tой спомага за максимално снижаване на загубата на сцепление между настилката и колелата дори при наличие на силно странично натоварване в завой и режим на ускорение например, както и при промяна на повърхностната структура на настилката. Диференциалът е идеален и при сесии на състезателна писта.

Ходовата част на топмодела на Corsa също е с променени настройки. Предприетите мерки в тази насока включват още по-голямо намаление на клиренса, използване на новоразработени пружини и амортисьори Bilstein и – като допълнителен високотехнологичен детайл – нова олекотена система на предните спирачки, разработена от специалистите на Brembo, както и специални за модела високоефективни спирачни накладки. Програмното осигуряване на всички електронни системи, подпомагащи работата на ходовата част като ABS, контрола на сцеплението (TC) и електронната стабилизираща програма (ESC) е адаптирано от експертите на Opel Performance Center за постигане на оптимална работа с променената конфигурация на модела.

Сред акцентите във външността на новия модел са двата нови, запазени за модела цветове на лаковото покритие – ябълковозелен ‘Grasshopper’ и червен ‘Henna’, както и кованите алуминиеви колела с нов дизайн и размер 8 x 18 цола в бляскаво сиво и гуми с размер 225/35 R 18 V. Други елементи, отличаващи ‘Nürburgring Edition’ от съществуващата Corsa OPC са предният спойлер, новите двойни ауспухови тръби от неръждаема стомана и емблемите ‘Nürburgring’ на средните странични колони на покрива.

Спортният интериор се отличава с уникални панели на праговете с черно-червен надпис ‘Nürburgring’ и декоративни бели шевове на предните спортни седалки Recaro, тапицериите на задните седалки, както и на конзолите на скоростния лост и ръчната спирачка. Върху облегалките на предните седалки също има бродерия с емблема ‘Nürburgring’, а декоративната вложка на волана е изпълнена в черен пиано-лак.

Изключителни динамични характеристики - превъзходно удоволствие на пътя

Стандартните динамични характеристики могат да създадат само известна представа за усещането при шофиране на Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’. Моделът ускорява от място до 100 км/ч само за 6.8 секунди, като еластичността в отделните предавки е забележителна благодарение на изобилието от въртящ момент. Малкият спортен хечбек извършва ускорението от 80 дo 120 км/ч на 5та предавка само за 6.2 секунди, а с максималната си скорост от 230 км/ч моделът е един от лидерите по мощ и динамика в своя клас.

Както предполага самото име на модела, Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’ за пореден път поставя акцент върху дългите традиции на връзката между марката Opel и прочутата състезателна писта в планината Айфел. Tопмоделът в гамата на Corsa е трябвало да докаже на практика своята блестяща динамика на пътя по време на тестовете и обиколките за извършване на настройки при максимално натоварване на Северната отсечка на пистата Нюрбургринг, призната отдавна за най-взискателното към автомобила изпитателно трасе на планетата. Но предлаганото удоволствие от шофирането не се ограничава единствено в рамките на скоростта и прецизното поведение на пътя – то включва и вълнуващо акустично изживяване под формата на звука на новоразработената изпускателна система, адаптиран оптимално към характера на новия модел и осигуряващ оптимални динамични характеристики.

Есенцията на същността на Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’ е събрана по най-добрия начин в думите на посланика на марката Opel и инструктор по състезателно управление в OPC Йоахим Йокел Винкелхок. "Караш и караш, и караш – просто не ти се иска да спреш, отбелязва той в познатия си непринуден стил и характерна закачлива усмивка.

Opel Corsa ‘Nürburgring Edition’ може вече да се поръча на цена от 27.650 евро с вкл. ДДС.

 
Keywords:   192, Opel Corsa
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...