Great Wall ще има четири нови завода извън Китай до 2015-а

Main May 4, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3005 views | no comments

Great Wall Motor Co. ще има четири нови завода извън Китай до 2015-а, според изявление на президента на фирмата Ванг Фенгинг. С тях външните за страната заводи на китайската марка ще станат 16, включително и с заводът, който се строи у нас край Ловеч. Повечето от тези заводи монтират автомобили от готови комплекти, произведени в Китай, но ще имат възможност за преустройство в пълноценни производствени мощности, ако се наложи от интересите на китайците.

Новите заводи, подобно на българския, ще бъдат притежавани и мениджирани като съвместни предприятия с местни партньори, но не е изключено, някои от тях да са директни поделения на китайския автопроизводител, сподели Ванг. "Още не сме решили къде точно ще разположим новите заводи, но те ще бъдат в зоната CIS - бившия Съветски съюз, Юго-източна Азия, Северна Америка и Южна Африка".

Great Wall е най-голeмият китайски производител на пикапи и SUV-ове, но започна да прави и леки коли преди три години. Новите заводи ще произвеждат и от трите типа автомобили.

В момента от китове се сглобяват коли в Русия, Украина, Индонезия, Филипините, Малайзия, Виетнам, Иран, Египет, Сенегал, Етиопия и Венецуела, очаква се до края на годината да стартира и производството у нас, което сериозно се забави спрямо първоначално обявения старт за средата на миналата година.

На обекта край село Баховица, първият от бизнес-парка на Ловеч, замислен и горещо подкрепян от местната общинска управа в лицето на кмета Минчо Казанджиев, кипи сериозна работа. Джойнт-венчърът между китайската групировка и ловешкия Litex Motors Corp. има намерение да произвежда по 50 000 коли годишно.

Great Wall реализира още продукцията си в Италия, Австралия, Румъния, Швеция и Испания. През 2010-а общите продажби на Great Wall достигнаха 500 000 коли, от които 80 000 за износ. Tази година, според думите на Ванг, целта на китайската компания е да експортира и продаде извън Китай над 150 000 коли.

 
Keywords:   cis, motor co
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...